Rallin SM-sarjassa ajetaan kaudella 2024 seitsemän osakilpailua, joista kolme talviolosuhteissa, kolme kesällä ja yksi syksyllä.

Talvikauden avaa vanhoja ralliperinteitä kunnioittaen Riihimäki-Ralli tammikuun puolessa välissä ja vasta tämän jälkeen helmikuun alussa suunnataan edellisenä vuosina ensimmäisenä kilpailuna toimineeseen Arctic Lapland Rallyyn. Talvikausi päättyy kauden ensimmäiseen täysin uuteen kilpailuun, Alavuden seudulla ajettavaan SM Tuuri Ralliin.

Kesäkausi startataan toukokuussa Turussa, SM Länsirannikon Rallissa, josta suunnataan kesäkuussa kohti Pohjanmaan lakeuksia. Pohjanmaan jälkeen SM-sarja jää kahden kuukauden mittaiselle tauolle, jonka jälkeen vuorossa on Lahden osakilpailu.

Ratkaisevat pisteet jaetaan kauden toisessa uudessa kilpailussa Kiteellä lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Katso kauden 2024 kalenteri täältä »

SM-luokat

Sarjaluokkia on viisi, joista kolmessa luokassa kilpaillaan nelivetokalustolla (SM1, SM2 ja SM5). Jokaisen luokan mestaruudet jaetaan niin kuljettajalle kuin kartanlukijallekin. Lisäksi tiimit voivat ilmoittaa kaksi kuljettajaa per kilpailu keräämään pisteitä tiimimestaruuden tavoitteluun.

Pisteitä kertyy kaikille maaliin päässeille luokittain. Tiimimestaruudesta kilpaillaan siten, että tiimissä voi ajaa enintään kaksi autoa, jotka voivat olla joko samasta tai eri luokista. Pistelasku suoritetaan luokittain – aiheesta tarkemmin sarjasäännöissä.

Suomi Cup

Ralli SM -osakilpailuiden ohessa ajetaan myös Suomi Cup.

Luokka SC1 F-Ryhmä: Ryhmä F enintään 2550 cc, Ryhmä Pro F enintään 3050 cc

Masters Cup: Masters Cup -mestaruudesta kilpaillaan luokkien SM1-SM5- ja SC6-luokkien kilpailijoiden kesken. Sarjan mestaruudesta kilpailevat kaikki kyseisissä luokissa kilpailevat yli 50-vuotiaat I-ohjaajat.

Luokka 7 WRC-autot: 

Kaikissa osakilpailuissa on mukana luokka uusille WRC-autoille sekä RRC-autoille. Tähän luokkaan 8 hyväksytään myös FIA:n RGT-luokitellut autot – ties vaikka viivalla nähtäisiin Porsche 911 tai Ferrari! Luokan toivotaan houkuttelevan esim. tehdastallien testiajoja mukaan SM-osakilpailuihin. Kilpabensiinin käyttö on sallittu myös tässä luokassa.

Lisäksi järjestäjä voi halutessaan ottaa mukaan lisäluokkia, kuten Historic-luokat (ovat ehdottomasti mukana kaikissa osakilpailuissa), junioriluokat ja Seniorit.

Katso myös Ralli SM -sarjan sarjasäännöt.

Lähde: Rallin SM-sarja rallism.fi

Kategoria Uutiset