Rallin suomenmestaruussarjan kolmas osakilpailu ja samalla talvikauden päättävä kisa, Alavuden seudulla ajettava SM Tuuri Ralli käynnistyi kahdella ensimmäisellä illan pimeydessä ajetulla erikoiskokeella. Räväkimmin rallin aloitti SM1-luokan pistekärki Roope Korhonen. 

Kauden avauskilpailussa voiton ja toisesta kakkosijan napannut Toyota Yaris -kuski Korhonen ajoi rallin molemmille avausillan erikoiskokeille pohja-ajat ja siirtyy yötauolle mukavassa 7,1 sekunnin johtoasemassa

– Hyvä fiilis löytyi heti ykkösellä, kakkosella vähän tuskailin kääntymisen kanssa pari kertaa. Aika hienoa on silti laskea tässä kelissä. Koitetaan pysyä Teemun vauhdissa huomennakin.

Kotiralliaan Alavudella ajavaa Skodan Teemu Asunmaata povattiin monissa spekulaatioissa jopa ylivoimaiseksi, mutta ainakaan illan erikoiskokeilla ei Asunmaan vauhti aivan riittänyt Korhosen kyytiin.

Asunmaan perässä kolmantena toiseen kisapäivään lähtee Hyundai-kuljettaja Benjamin Korhola, joka jäi Korhosesta 11,2 sekuntia avauspäivän pätkillä.

SM-luokkien ulkopuolella kilpaileva kotikylän suosikki Jari-Matti Latvala aloitti vauhdikkaasti historic-luokan Toyota Celicallaan. Eroa huomattavasti modernimmilla autoilla ajaviin kilpakumppaneihin on avauspäivän jälkeen 32 sekuntia.

– Älytön pito. Tuntuu että on tulossa vanhaksi tai meillä on huonot valot kun ei meinaa mitään nähdä. Hauskaa oli, mutta enemmän pitää ajaa poikittain, Latvala naureskeli.

Henri Hokkala aloitti SM2-luokassa lyömällä muille luun kurkkuun. Eroa toiseksi ajavaan Toni Herraseen kertyi illan päätteeksi 10 sekuntia reilun 20 erikoiskoekilometrin jälkeen.

– On tosi siistiä, tajuton pito ja tasainen joka puolella, kun tykkään ajaa kylki edellä ja vähän paiskoa autoa, Hokkala fiilisteli.

Kolmantena luokassa aloitti Jooa Iivari, jolla eroa kärkeen on jo lähes 20 sekuntia.

SM3-luokassa Tuukka Kauppinen ei antanut muille mahdollisuuksia, vaikka joutui ajamaan ensimmäisen erikoiskokeen ilman lisävaloja. Kauppinen rykäisi illan erikoiskokeet peräti 15 sekuntia vauhdikkaammin kuin kovin kilpakumppani Leevi Lassila.

– Ykkösellä ei toiminut valot, aika pimeeseen sai tyrkätä. Onneksi päästiin sentään maaliin, aika monessa paikassa oli poistuminen lähellä. Fiilis on kuitenkin hyvä ja pitoa on hurjasti, Kauppinen totesi.

Niko Kalmi aloitti rallin kolmannella sijalla, mutta eroa kärkeen on lähes 45 sekuntia.

SM4-luokassa saatiin pienoinen yllätys, kun Henri Sääskilahti päätti päivän kärkipaikalla 1,2 sekuntia ennen sarjakärki ja molemmat kauden edellisistä osakilpailuista voittanutta Ville VatastaAaron Holopainen avasi päivän kolmantena 15 sekuntia kärjelle jääneenä.

– Ensimmäisellä pätkällä kypäräpuhelimista loppui patterit, joka sotki rytmin. Tälle kakkoselle joutui sitten yrittämään ja olisin jopa yllättynyt jos oltaisi jääty, Sääskilahti arvioi.

Sarjakolmosena Tuuriin saapunut Lauri Halonen joutui vetäytymään kilpailusta ennen rallin lähtöä sairastumisen vuoksi.

Ford Fiesta S2000:ta piiskaava Pekka Keski-Korsu johtaa odotetusti SM5-luokkaa. Keski-Korsun vauhtiin ei muilla ollut mitään asiaa, sillä toisena oleva Miikka Vuokila jäi peräti 21 sekuntia luokan ykkösestä. Kim Niemi on aivan Vuokilan kannassa kolmantena, 2,5 sekunnin päässä.

Ralli jatkuu huomenna kilpailun kolmannella erikoiskokeella klo 10:43. Ohjelmassa on vielä viisi erikoiskoetta, ennen klo 15:50 Keskisen Kyläkaupalla käynnistyviä maalijuhlallisuuksia.

SM Tuuri Rallia voi seurata tuttuun tapaan Moottoriurheilu TV:n suorien lähetyksien välityksellä. Tulospalvelu, GPS-seuranta ja väliajat löytyvät sarjan verkkosivuilta osoitteesta rallism.fi

Ilmoittautuneiden lista »
Sarjasäännöt »
Tiimimestaruuskilpailu »

Vastaa Ralli SM -sarjan kävijäkyselyyn ja voita rallipassit Suomen MM-ralliin »

SM Tuuri Ralli: Tulokset EK 2/7

SM1
1. Roope Korhonen 10:29,6
2. Teemu Asunmaa +7,1
3. Benjamin Korhola +11,3
4. Yuki Yamamoto +12,2
5. Niclas Grönholm +18,9

SM2
1. Henri Hokkala 11:06,3
2. Toni Herranen +10,2
3. Jooa Iivari +19,2
4. Petr Borodin +24,8
5. Jesse Kallio +29,5

SM3
1. Tuukka Kauppinen 11:31,5
2. Leevi Lassila +15,9
3. Niko Kalmi +44,7
4. Giovanni Trentin +52,7
5. Ossi Pohjanharju +59,6

SM4
1. Henri Sääskilahti 12:42,8
2. Ville Vatanen +1,2
3. Aaron Holopainen +15,5
4. Aatu Hakalehto +24,7
5. Roope Hirvonen +29,4

SM5
1. Pekka Keski-Korsu 11:29,4 
2. Miikka Vuokila +21,5
3. Kim Niemi +23,0
4. Rasmus Tuominen +23,9
5. Arto Juolahti +32,7

Kaikki tulokset »

Kategoria Uutiset